Rekonštrukcia Pošty

Projekt rekonštrukcie administratívnej budovy s prístavbou a nadstavbou v Malackách. Každá rekonštrukcia je náročná. Či už sa jedná o rodinný dom alebo väčšiu stavbu, nikdy presne neviete čo sa skrýva v existujúcej stavbe aj keď máte perfektné podklady, 3d zameranie a statické posúdenie stavby. Pri objekte Pošty v Malackách sme sa museli vysporiadať s viacerými…

Projekt rekonštrukcie administratívnej budovy s prístavbou a nadstavbou v Malackách. Každá rekonštrukcia je náročná. Či už sa jedná o rodinný dom alebo väčšiu stavbu, nikdy presne neviete čo sa skrýva v existujúcej stavbe aj keď máte perfektné podklady, 3d zameranie a statické posúdenie stavby.

Pri objekte Pošty v Malackách sme sa museli vysporiadať s viacerými faktormi, ako je napríklad nestabilné podložie pod časťou objektu, ktorá bola v priebehu rokov dostavaná a tiež s únosnosťou samotnej stavby. Ako spraviť prístavby v objeme 34% a nadstavbu dvoch podlaží na takýto objekt počas plnej prevádzky pošty a telekomunikačného operátora v budove? Navrhli sme konštrukciu, ktorá bude staticky nezávislá od existujúcej stavby a to systémom oceľovej, skeletovej konštrukcie na nových základoch, pričom sa minimalizuje váha stavby a tiež záťaž na existujúcu nosnú konštrukciu budovy.

aktuálny stav :           návrh :

Návrh objektu administratívnej budovy spočíval v zmene typu a počtu prevádzok, pričom vnikla nová reštaurácia, tanečná škola s dvoma sálami, služby formou estetických prevádzok a masáží.

Celý objekt je založený na pilótach, ktoré prechádzajú do oceľového skeletu a sú obalené ľahkou fasádnou konštrukciou v imitácii travertínu.

Tags:

Pridaj komentár